Social
Redactor: Mirela Amarie
17 septembrie 2021

În regiunea Cernăuți peste 5000 de oameni au nevoie de insulină

În regiunea Cernăuți peste 5000 de oameni au nevoie de insulină
17 septembrie 2021

În regiunea Cernăuți peste 5000 de oameni au nevoie de insulină

De la 1 octombrie, oamenii care suferă de diabet vor putea primi insulină gratuit sau contra cost la orice farmacie care funcționează în baza unui contract cu Serviciul Național de Sănătate din Ucraina, notează Agenția BucPress.

În regiunea Cernăuți, la sfârșitul anului 2020 erau 5858 de pacienți care aveau nevoie de insulină, potrivit Centrului de experți de stat al Ministerului Sănătății din Ucraina.

Pentru a primi insulină din programul „Medicamente accesibile” de la 1 octombrie, pacienții trebuie să viziteze un endocrinolog. Acest lucru este necesar pentru ca medicul să creeze un plan individual de tratament și să îl introducă în sistemul electronic de îngrijire a sănătății din Ucraina.

În mod individual, endocrinologul înregistrează diagnosticul și prescrierea insulinei cu determinarea tipului, aspectului și dozei. Deci, rețeta electronică pentru insulină va fi formată pe baza unui plan individual de tratament.

Nu este nevoie să așteptați până la 1 octombrie - endocrinologii au posibilitatea de a face astfel de planuri din luna iulie. Pentru medici, Academia Fondului Național de Asigurări de Sănătate a creat un curs de pregătire „Păstrarea dosarelor medicale ale pacienților cu diabet la nivel ambulatoriu”, care este obligatoriu și disponibil pe site-ul instituției.

Cu toate acestea, la data de 6 septembrie, endocrinologii din regiunea Cernăuți nu au creat niciun plan individual de tratament pentru pacienții cu diabet, potrivit Fondului Național de Asigurări de Sănătate.

Cu prescripția electronică, pacientul poate alege orice farmacie din orice regiune a țării care are un contract cu Fondul Național de Asigurări de Sănătate pentru rambursarea insulinei.

La farmacie trebuie să furnizați fie rețeta, fie să apelați numărul acesteia și codul de confirmare și să obțineți medicamentul prescris.

Lista farmaciilor de unde puteți obține insulina poate fi găsită aici.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 433


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți