Social
Redactor: Svetlana Pantea
28 februarie 2018

În regiunea Cernăuți s-a păstrat casa de vânătoare a Regelui Mihai I al României

În regiunea Cernăuți s-a păstrat casa de vânătoare a Regelui Mihai I al României

Casa de vânătoare construită din lemn a ultimului rege al României, Mihai I, reprezentantul vechii dinastii monarhice a Europei, a supraviețuit  până în prezent şi se află în pădurea din localitatea Igeşti, regiunea Cernăuţi.

Fiind încântat de natura şi împrejurimile pădurii Igeştiului, care la vremea aceea aparţinea României, moştenitorul tronului a dat ordin ca aici să fie construită o cabană de vânătoare pentru regi, potrivit „Storojineţ info”.  

Peste un an, în anul 1940, Regele Mihai I pentru prima şi ultima dată a vizitat această proprietate. În decembrie anul trecut, lumea şi-a luat rămas bun de la monarhul român, care a trăit o viață lungă și luminată.

În prezent casa de vânătoare a Regelui Mihai I se află în propritatea Ocolului Silvic Igeşti, în una din cele 8 păduri de la frontiera cu România, iar lângă este amenajată o prisacă şi o grădină.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 4516
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți