Social
Redactor: Mariana Struț
31 ianuarie 2022

În regiunea Cernăuți tulpina Omicron se răspândește foarte rapid

În regiunea Cernăuți tulpina Omicron se răspândește foarte rapid
31 ianuarie 2022

În regiunea Cernăuți tulpina Omicron se răspândește foarte rapid

Tulpina de coronavirus Omicron a fost detectată în 20 de regiuni din Ucraina. În ultimele trei săptămâni, numărul zilnic de infecții a crescut de șapte ori, iar spitalizările s-au dublat.

Potrivit Ministerului Sănătății, numărul de noi cazuri raportate de coronavirus în ultima săptămână aproape sa dublat față de anul precedent: 194 mii față de 110 mii, potrivit ACC cu referire la Ukrinform.

Ministerul notează că o creștere atât de semnificativă a cazurilor noi este asociată cu răspândirea rapidă în Ucraina a tulpinei „Omicron” a coronavirusului SARS-CoV-2.

„Tulpina Omicron a fost deja detectată în 20 de regiuni ale Ucrainei. Cel mai mare număr de cazuri confirmate a fost înregistrat în regiunile Jitomir, Cernăuți, Ternopil și orașul Kiev”, se arată în comunicat.

Potrivit Ministerului Sănătății, Ucraina se află în prezent pe locul 46 dintre cele 54 de teritorii ale zonei europene ale Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește numărul de cazuri la 100 de mii de locuitori în ultimele 14 zile.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 376


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți