Social
Redactor: Mariana Struț
18 aprilie 2022

În regiunea Cernăuți voluntarii de la Crucea Roșie distribuie ajutoare umanitare

În regiunea Cernăuți voluntarii de la Crucea Roșie distribuie ajutoare umanitare
18 aprilie 2022

În regiunea Cernăuți voluntarii de la Crucea Roșie distribuie ajutoare umanitare

Voluntarii Crucii Roșii transportă ajutoare umanitare în raioanele din regiunea Cernăuți. Seturi de alimente, îmbrăcăminte și articole de igienă pot fi primite de persoanele strămutate intern care au venit în regiunea Cernăuți din cauza războiului.

Voluntarii locali primesc ajutor umanitar de la filialele străine ale Crucii Roșii. Cei mai mari donatori de ajutor sunt organizațiile de Cruce Roșie daneză, română și italiană, a declarat pentru UA Bucovina Katerina Nakvatska, angajată a departamentului de logistică.

Voluntarii expediază și sortează ajutoarele umanitare în depozit. De acolo este distribuit oamenilor din diferite regiuni ale Ucrainei. Unele lucruri sunt puse deoparte pentru refugiați care s-au stabilit în regiunea Cernăuți.

Lucrurile sunt încărcate în mai multe mașini, merg într-o coloană până la destinație. Una dintre aceste deplasări de distribuire a ajutorului umanitar durează aproximativ trei sau patru ore.

Când se eplasează în localități rurale distribuie ajutoare lângă consiliul sătesc. Pentru a-l obține, e nevoie de înregistrare. Majoritatea oamenilor care solicită ajutor și-au pierdut locul de muncă și nu au acumulat profit mai mult de o lună.

Voluntarii distribuie câte o trusă alimentară pentru fiecare familie de până la cinci persoane. Setul include ceai, cereale, zahăr, conserve, făină și ulei. Scutece sunt oferite familiilor cu copii mici. Unul dintre membrii familiei trebuie să prezinte un document în care să fie indicat locul de reședință.

Printre voluntarii Crucii Roșii se numără și persoane strămutate interior. Volodimir Hnatenko, care s-a mutat în regiunea Cernăuți din regiunea Kiev, a început să lucreze în cadrul Crucei Roșii aproape de la începutul războiului pe scară largă. Pentru mai bine de o lună de muncă, Volodimir a avut doar două-trei zile libere și a făcut aproximativ 15 călătorii.

Pentru ca ajutorul de la Crucea Roșie să fie livrat la o anume localitate e nevoie de o solicitare din partea oficialilor. Trebuie de asemenea să fie indicate lucrurile de care au nevoie refugiații, care locuiesc în comună.

Potrivit lui Volodimir Hnatenko, organizația află despre nevoile refugiaților și le compară cu ceea ce este disponibil în depozit.

Majoritatea ajutorului umanitar vine de la Crucea Roșie Daneză. Asistența primită și eliberată este raportată, toate informațiile sunt traduse și introduse în baza de date internațională a organizației.

Crucea Roșie Ucraineană angajează în prezent peste 8.000 de voluntari. Pe lângă ajutorul umanitar, voluntarii ajută la evacuarea oamenilor din zonele fierbinți ale țării.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 206


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți