Social
Redactor: Marin Gherman
19 noiembrie 2019

În regiunile Cernăuți și Transcarpatia s-a desfășurat Simpozionul Internațional „Educație, Cultură și Spiritualitate Românească”

În regiunile Cernăuți și Transcarpatia s-a desfășurat Simpozionul Internațional „Educație, Cultură și Spiritualitate Românească”

În perioada 15–17 noiembrie a.c. a fost organizat Simpozionul Internațional cu tema ”Educație, Cultură și Spiritualitate Românească”, care a avut loc în regiunile Transcarpatia și Cernăuți.

La data de 17 noiembrie 2019, în localitatea Cupca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, au avut loc lucrările finale ale Simpozionului Internațional cu tema „Educație, Cultură și Spiritualitate Românească”, organizat de Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina (ACDERU), președinte Lilia Hovornean, eveniment care a debutat la 15 noiembrie, la școala din Apșa de Mijloc, regiunea Transcarpatia.

Potrivit unui comunicat de presă al Consulatului General al României la Cernăuți, postat pe pagina de Facebook, evenimentul s-a desfășurat în cadrul Complexului Instructiv Educativ nr. 2 din Cupca și s-a bucurat de prezența unei delegații de 40 de profesori din județul Sibiu, condusă de profesorul Alexandru Dumbravă, membrii ACDERU, deputatul Gheorghe Mazurașu, reprezentant al circumscripției uninominale 203 din regiunea Cernăuți, consilierul regional Vasile Bicer, Constantin Bogdaniuc, directorul CIE nr.2, profesori și elevi ai acestei unități de învățământ, precum și părinți.

În cadrul acestui simpozion, ACDERU a semnat două parteneriate cu Casa Corpului Didactic Sibiu și cu Biblioteca Județeană Sibiu. Oaspeții au fost primiți de către gazde cu tradiționala pâine și sare, precum și cu un program artistic românesc.

Consulatul General al României la Cernăuți a fost reprezentat de doamna consul general Irina Loredana Stănculescu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 530

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți