Social
Redactor: BucPress
04 mai 2022

În România s-au refugiat aproape 40.000 de copii ucraineni

În România s-au refugiat aproape 40.000 de copii ucraineni
04 mai 2022

În România s-au refugiat aproape 40.000 de copii ucraineni

Gabriela Firea, ministrul român al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanșe a comunicat că în România, au găsit refugiu aproape 40.000 de copii ucraineni. 31 de copii au ajuns chiar de unii singuri pe pământ românesc.

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, colaborează cu UNICEF România, Salvați Copiii și Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil pentru dezvoltarea și adaptarea unei aplicații informatice pentru înregistrarea tuturor copiilor ucraineni aflați în România, indiferent dacă aceștia sunt sau nu alături de familiile lor. Prin proceduri clare știm fiecare pas al copiilor aflați în grija statului. La fel, trebuie să avem informații și despre locul unde se află toți copiii ucraineni rămași în România, chiar dacă aceștia sunt alături de părinți și rude. Așa vom putea interveni în cazul apariției unor situații de risc pentru copii, dar le vom putea garanta și accesul la educație, servicii medicale sau sociale”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Conform ministrului, aplicația dezvoltată de UNICEF a fost utilizată cu succes în cazul altor state confruntate cu situații similare, pe fondul afluxului de persoane refugiate din cauza războiului.

„De asemenea, continuăm colaborarea cu organizația Salvați Copii pentru a avea profesioniști în domeniul protecției drepturilor copilului printre persoanele care lucrează cu copiii din Ucraina. În grija statului, sunt în acest moment 255 de copii din sistemul de protecție al Ucrainei. De la începutul conflictului militar, aproape 2.700 de copii neînsoțiți au fost luați în evidențele serviciilor sociale din România. Cei mai mulți, doar au tranzitat cu succes România printr-o colaborare eficientă între Ambasada Ucrainei, minister, autoritățile locale și cele guvernamentale”, adaugă Gabriela Firea.

Ministrul susține, de asemenea, că aproape 1.400 de copii, jumătate dintre ei din instituțiile de protecție specială din regiunea Dnipetrovsk – lângă Mariupol și Donetsk – au fost cazați și îngrijiți în România printr-o mobilizare deosebită a autorităților administrației publice locale și a societății civile din cele două județe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 170


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți