Social
Redactor: Mariana Struț
15 noiembrie 2021

În școlile din regiunea Cernăuți a fost reluat învățământul cu prezența fizică

În școlile din regiunea Cernăuți a fost reluat învățământul cu prezența fizică
15 noiembrie 2021

În școlile din regiunea Cernăuți a fost reluat învățământul cu prezența fizică

Din data de 15 noiembrie în școlile din regiunea Cernăuți a fost reluat procesul de învățământ cu przența fizică la ore. Totodată în orașul Cernăuți 6 profesori au fost suspendați de la lucru.

Despre aceasta a declarat purtătoarea de cuvânt a secțiunii de comunicare al departamentului învățământ, Anastasia Kokoiaciuc.

În ziua de luni, 15 noiembrie la Cernăuți învățământul cu prezența fizică a fost reluat la 43 instituții de învățământ comunale și 4 private, potrivit UA Bucovina.

Procesul de învățământ în mediul on-line se desfășoară la liceul Nr.2, unde continuă reparația în cadrul proiectului NEFCO, și la școala Nr. 4 la care în timpul reparațiilor s-a prăbușit tavanul în una din clase.

În momentul de față de la muncă au fost suspendați 6 profesori. 

Anterior comisia a decis să interzică învățământul cu prezența fizică în școlile din regiunea Cernăuți începând cu 1 noiembrie. Această decizie a fost luată din cauza deteriorării situației epidemiologice din regiune.

Potrivit Nataliei Hopko, șefa Centrului Regional pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Cernăuți, proporția copiilor bolnavi dintre toți cei infectați cu COVID-19 din regiune s-a redus aproape la jumătate în ultimele săptămâni. Dacă acum două săptămâni această cotă era de 15%, acum a scăzut la 8%. Medicul șef sanitar al regiunii consideră că anume recurgerea la studiile în mediul on-line sau prelungirea vacanței de toamnă au determinat o îmbunătățire a situației epidemice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 293


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți