Social
Redactor: Mirela Amarie
18 februarie 2022

În școlile din regiunea Cernăuți, elevii vor afla cum pot să lupte împotriva dezinformării

În școlile din regiunea Cernăuți, elevii vor afla cum pot să lupte împotriva dezinformării
18 februarie 2022

În școlile din regiunea Cernăuți, elevii vor afla cum pot să lupte împotriva dezinformării

La 18 februarie, la inițiativa președintelui Ucrainei, în toate școlile din regiunea Cernăuți, se va ține o lecție de alfabetizare media, potrivit Departamentului pentru Educație și Știință al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Lecția de alfabetizare media este concepută pentru a atrage atenția tinerei generații asupra dezvoltării gândirii critice. Împreună cu profesorii, elevii vor vorbi despre modalitățile de recunoaște a informațiilor false și despre tipurile de manipulare online. De asemenea, vor face cunoștință cu procesul de creare a știrilor.

Ministerul Educației și Științei notează că „alfabetizarea media este o armă preventivă împotriva dezinformării și o abilitate vitală, care trebuie dezvoltată de la o vârstă fragedă”.

În ceea ce privește materialele de instruire, profesorii le pot găsi pe platforma online a proiectului național de alfabetizare media „Filtr” („Filtru”).

Proiectul dat este realizat pentru prima dată în Ucraina, inițiat de Ministerul Educației și Științei împreună cu proiectul național de alfabetizare media „Filtr” al Ministerului Culturii și Politicii Informaționale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 326


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți