Social
Redactor: Elvira Chilaru
28 octombrie 2020

În Slovacia a început testarea în masă privind Covid-19

În Slovacia a început testarea în masă privind Covid-19

Testarea în masă a populației privind Covid-19, care a început în Slovacia, a descoperit coronavirus la aproximativ 4% dintre cei testați. Premierul țării Ihor Matovych a informat despre aceasta posturile naționale de televiziune.

O campanie-pilot de testare în masă a fost desfășurată în weekend în patru districte în care s-a înregistrat o creștere ridicată a celor infectați. În Bardejovo oamenii au trebuit să aștepte la cozi  pentru a da  testul în punctele mobile. Unele puncte sunt situate în incinta spitalelor. Pe  stradă  se  permite doar cu măști. Se cere  păstrarea  distanței.

Au fost efectuate în total 140.945 de teste. Dintre acestea, 5.594 au fost pozitive, ceea ce reprezintă 3,97% din total.

Testele în  masă la nivel național la  coronavirus vor avea loc pe 31 octombrie și duminică, 1 noiembrie. Toți locuitorii țării cu vârsta peste 10 ani, adică aproximativ 5 milioane de persoane, vor fi testați.

Potrivit lui Matovych, cu ajutorul acestei operațiuni va fi posibilă identificarea a zeci de mii de persoane infectate care trebuie să fie puse în carantină pentru a nu pune în pericol pe ceilalți.

Slovacia consideră că dacă metoda lor se va dovedi reușită și alte țări vor putea să o folosească.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 275


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți