Social
Redactor: Elvira Chilaru
13 aprilie 2021

În Transcarpatia: 37 de ambulatorii noi se construiesc, iar 15 se află în reconstrucție

În Transcarpatia: 37 de ambulatorii noi se construiesc, iar 15 se află în reconstrucție

Șeful administrației regionale de stat transcarpatice Anatoliy Poloskov și primul său adjunct Myroslav Biletskyi au inspectat progresul lucrărilor de construcție și reconstrucție a ambulatoriilor din regiune, implementate în cadrul programului „Marea construcție”.

Acesta este un proiect de anvergură,  care a acoperit 52 de obiective  în toată Transcarpatia și datorită căruia regiunea a atras aproape 300 de milioane de grivne  subvenții de la bugetul de stat. Cu aceste fonduri, vor fi construite 37 de ambulatorii, vor fi reconstruite 15 existente.

În special, conducerea regiunii a inspectat șantierul din satul  Berezovo, raionul Hust. Ca parte a „Marii construcții”, aici au fost alocate aproape 6 milioane grivne  și încă 525.000 grivne  din bugetele locale. Lucrările de construcție au fost finalizate aici, procesul de achiziționare a echipamentelor necesare pentru funcționarea  instituției este în desfășurare. Ne așteptăm ca instituția să se deschidă la sfârșitul lunii aprilie.

Un nou ambulatoriu a fost, de asemenea, construit în satul Nijnea Bystra. Pentru construcție aici au fost alocate peste 5 milioane de grivne și alte 472 de mii de grivne  cofinanțare din  bugete locale  Punerea în funcțiune a instituției este programată pentru sfârșitul lunii aprilie.

Am vizitat și ambulatoriul din satul Boronyavo, unde s-au efectuat reparații majore. 1.872.000 grivne  au fost alocate din  bugetul de stat, iar încă 187.000 grivne - cofinanțare de la bugetul local. Camerele luminoase, echipamentele moderne vor contribui  la o muncă confortabilă pentru personalul medical al ambulatoriului și condiții de tratament  confortabile pentru pacienți.

În plus, pentru toate cele 37 de ambulatorii au fost achiziționate  mașini pe cheltuiala statului pentru aproape 185 milioane grivne. În același timp, încă 142 de unități de îngrijire a sănătății care funcționează în zonele rurale au primit, de asemenea, mașini  în cadrul acestui program.

Agenția BucPrress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 201


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți