Social
Redactor: Elvira Chilaru
10 august 2021

În Transcarpatia continuă acțiunea caritabilă „Pâinea maghiarilor”

În Transcarpatia continuă acțiunea caritabilă „Pâinea maghiarilor”
10 august 2021

În Transcarpatia continuă acțiunea caritabilă „Pâinea maghiarilor”

Recoltarea grâului pentru săraci a început în Transcarpatia. Pentru a opta oară în regiune va fi marcată  sărbătoarea „Pâinea maghiarilor”.

Anul acesta, pentru a opta oară, Casa caritabilă ”Bunul Samaritean” din satul Velyka Dobron, raionul Ujgorod, va fi locul de desfășurare a festivalului „Pâinea maghiarilor - 15 milioane de boabe de grâu”, care va încununa recolta caritabilă de cereale. Pe 6 august, fermierii transcarpatici au adus aici primii saci de grâu din recolta din acest an pentru a se alătura acțiunii filantropice.

Managerul economic al orfelinatului, Andrea  Katko a mulțumit pentru contribuțiile caritabile. Potrivit acesteia, grâul pe care îl primesc în cadrul ”rogramului de pâine maghiară este un ajutor semnificativ pentru instituție, deoarece reprezintă un sfert din nevoile anuale ale copiilor.

„Pâinea îi unește pe oameni. O masă întinsă  și pâinea pe ea au un rol special în viața noastră. Pentru copii, masa este un loc permanent în jurul câreia se adună la cină și mulțumesc pentru pâine. Este foarte important pentru noi ca în timpul recoltării grâului să fim vizitați de oameni, care nici măcar nu știau despre existența instituției noastre. Acest ajutor devine o parte a vieții copiilor, la fel cum pâinea devine o parte a corpului nostru”, a spus un reprezentant al orfelinatului.

”Fermierii din comunitatea Velykodobron sunt implicați activ în recoltarea grâului, în ciuda faptului că recolta din acest an nu poate fi numită bună”, afirmă fermierul Adam Molnar.

Fundația caritabilă „Proagricultura din Carpați” a anunțat, începând din 22 iulie, colectarea grâului în cadrul programului „Pâinea maghiarilor”. Până acum am reușit să colectăm 15 tone de cereale. Fermierii transcarpatici au posibilitatea de a se alătura campaniei de caritate până pe 14 august.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 400


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți