Social
Redactor: Elvira Chilaru
08 martie 2022

În Transcarpatia învățământul va fi reluat

În Transcarpatia învățământul va fi  reluat
08 martie 2022

În Transcarpatia învățământul va fi reluat

Pentru elevii din clasele primare din Transcarpatia va fi reluată școlarizarea din 14 martie. Vor funcționa și grădinițele, a menționat directorul departamentului regional de educație, Maryana Marusynets.

Ministrul Educației Serhiy Shkarlet a spus că în zonele în care situația este calmă, se pot relua studiile. Potrivit lui Marusynets, mâine va avea loc o întâlnire cu șefii autorităților locale, în cadrul căreia aceștia vor decide și reluarea lecțiilor pentru elevii din clasele 5-11.

„În zonele în care situația este mai mult sau mai puțin normală, vom lucra offline. Nu putem lucra de la distanță, internetul e slab. Cât despre gimnaziu și liceu, vom decide cum să facem. În multe școli avem persoane strămutate. Mâine vom stabili o strategie de organizare a spațiului educațional de luni”, a spus Mariana Marusinets.

Ea a mai spus că copiii care au venit în Transcarpatia din alte regiuni ale Ucrainei pentru rezidență temporară vor fi duși la școli. Vorbim despre cei care s-au înregistrat în regiune ca migranți. Aceștia vor frecventa lecțiile în școlile din comunitățile teritoriile unde s-au înregistrat.

Șeful administrației militare regionale, Viktor Mykita, a spus în cadrul briefingului  din 7 martie: regiunea va ține evidența acelor persoane care nu pleacă în străinătate, dar rămân în regiune. Persoanele strămutate intern trebuie să fie înregistrate, în special cele care au venit cu copii. De asemenea, vor trebui să-și indice abilitățile profesionale. Acest lucru este necesar pentru a le oferi de lucru, dacă este posibil.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 453


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți