Social
Redactor: Elvira Chilaru
22 noiembrie 2021

În Transcarpatia va fi construit un spital modern, cu cele mai noi tehnologii și o platformă de elicopter

În Transcarpatia va fi construit un spital modern, cu cele mai noi tehnologii și o platformă de elicopter
22 noiembrie 2021

În Transcarpatia va fi construit un spital modern, cu cele mai noi tehnologii și o platformă de elicopter

Un nou spital regional modern va apărea în Transcarpatia, a informat  primul vicepreședinte al administrației regionale de stat Miroslav Bilețchi, citat de corespondentul Agenției de știri BucPress din Cernăuți.

Aproape 2,8 miliarde grivne  vor fi alocate pentru construirea unei noi instituții medicale.

„Spitalul Clinic Regional «Andriy Novak» are nevoie de schimbări constructive, dar este imposibil să reconstruiți incinta și să aduceți clădirea la normele actuale, având în vedere că sediul aparține eșantioanelor din moștenirea istorică a orașului Ujgorod”, a comentat primul adjunct al șefului regiunii, după multă deliberare și analiză, s-a ajuns la concluzia că dezvoltarea inovatoare a spitalului nu poate fi realizată doar prin reconstrucție.

Există un teren de aproximativ 40 de hectare pe teritoriul comunității teritoriale Syurte, care îndeplinește pe deplin cerințele pentru construirea unui spital regional și a unui heliport. Aici se poate construi un drum de acces de pe autostrada internațională M-06 la o distanta de cel mult 100 de metri, aproape de toate comunicațiile-cheie. Există deja o decizie pozitivă a ședinței comunității teritoriale privind alocarea acestei zone pentru construirea unui nou spital.

Astfel, unitatea va fi situată în afara orașului Ujgorod, dar aproape de autostrăzile centrale și de asociația medicală teritorială pentru a oferi toate tipurile de îngrijiri medicale de specialitate la nivelul actual.

Construirea unui nou spital va permite dotarea heliportului, asigurarea dezvoltării transplantologiei, creând posibilitatea introducerii unor metode inovatoare de tratament în caz de patologie complexă combinată, cele mai noi tehnologii medicale de diagnosticare și procese de tratament, folosind echipamente moderne, , creșterea nivelului de suport informațional pentru procesele de management al asistenței medicale.

În plus, potrivit prim-adjunctului șefului administrației regionale de stat, pentru anul 2022 sunt prevăzute 600 de milioane grivne  pentru reconstrucția Spitalului Regional de Pediatrie. Pentru implementarea proiectului, sunt în derulare licitații pentru elaborarea proiectului, informează Serviciul de presă al Administrației Regionale de Stat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 238


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți