Social
24 decembrie 2021

În Ucraina a fost aprobată mobilizarea femeilor în funcție de profesie, vârstă și starea de sănătate

În Ucraina a fost aprobată mobilizarea femeilor în funcție de profesie, vârstă și starea de sănătate
24 decembrie 2021

În Ucraina a fost aprobată mobilizarea femeilor în funcție de profesie, vârstă și starea de sănătate

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat recent o listă cu profesiile și specialitățile civile eligibile pentru serviciul militar inclusiv în cazul cetățenilor de gen feminin.

Condițiile și precizările detaliate privind mobilizarea femeilor sunt cuprinse în Ordinul Ministerului Apărării din Ucraina nr. 313 din 11 octombrie 2021, înregistrat la Ministerul Justiției pe 3 decembrie 2021 și publicat deja pe site-ul Ministerului Apărării.

Lista aprobată prin ordinul menționat cuprinde sute de specialități și profesii civile, printre care cele de manager, șef de departament, jurnalist samd.

„Angajatorul trebuie să se asigure că femeile care lucrează deja într-o întreprindere pe o astfel de funcție, prevăzută în listă, sunt luate în evidența militară. În timpul angajării, femeile vor fi verificate privind documentele de înregistrare militară”, se precizează în document.

Comisariatele militare vor înregistra femeile pe baza a trei criterii de bază: încadrarea postului ocupat sau specialității deținute în lista stabilită prin ordin, starea de sănătate și vârsta. Starea de sănătate care permite declararea ca apt pentru serviciul militar va fi stabilită de o comisie medicală militară, iar vârsta maximă pentru menținerea în evidențe ca rezervist este de 60 de ani.

În rândul societății civile ucrainene au apărut deja voci care consideră că o astfel de măsură este greu de pus în practică, iar în aplicarea ei în acest moment va crea panică la nivelul societății ucrainene agravand și mai mult starea de fapt din țară.

În urmă cu mai puțin de o lună, ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a declarat că, dacă va fi necesar, Ucraina va putea mobiliza peste 200.000 de rezerviști care au trecut de-a lungul celor șapte ani prin frontul din est și au experiență în luptă.

Tot în contextul optimizării procesului de generare a forței în caz de mobilizare, Rada Supremă a adoptat la începutul lunii noiembrie un proiect de lege care permite transmiterea citațiilor de prezentare a rezerviștilor la centrele militare prin intermediul aplicației web „Diya”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 821


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți