Social
01 septembrie 2021

În Ucraina au ajuns primii refugiaţi din Afganistan, printre care 85 de copii

În Ucraina au ajuns primii refugiaţi din Afganistan, printre care 85 de copii
01 septembrie 2021

În Ucraina au ajuns primii refugiaţi din Afganistan, printre care 85 de copii

În Ucraina au ajuns primii refugiaţi din Afganistan. 133 de cetățeni, care au fost evacuați din țară după venirea la putere a talibanilor, se află deja la Odesa. Printre aceștia sunt 85 de copii. Cel mai mic are doar zece zile. Băiatul s-a născut pe aeroportul din Kabul în timp ce mama lui aștepta evacuarea. Toţi au fost găzduiţi voluntar de mai multe familii din comunitate afgană din Odesa, care trăiesc de mai mulţi ani în Ucraina.

"Comunitatea afgană din Odesa se află în Ucraina de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Toți sunt cetățeni ai Ucrainei, sunt deja adaptați la viaţa de aici, copiii ştiu limba ucraineană, sunt familiarizați cu cultura noastră. Aceştia se află de mai mulţi ani în ţara noastră şi au atât posibilităţi financiare, cât şi fizice pentru a-i găzdui pe refugiaţi", a declarat Elena Pogrebniak, directorul Biroului de Migrație și Azil din Odesa.

Toți refugiații au fost testați la COVID-19, iar rezultatele au arătat că niciunul nu era infectat. Ajunşi la Odesa, refugiaţii au povestit cu groază despre momentele trăite pe aeroportul din Kabul şi le-au arătat imaginile filmate cu miile de oameni care aşteptau disperaţi să plece mai repede din ţară.

După ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, o mare parte din cetățenii acestei țări au început să fugă din țară din cauza regimului. Pentru a ajuta cetățenii afgani, Consiliul Europei a cerut țărilor membre să se pregătească pentru primirea refugiaţilor afgani, solicitare adresată inclusiv Republicii Moldova, care a devenit membră a forului paneuropean cu 26 de ani în urmă.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 531


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți