Social
15 septembrie 2021

În Ucraina au fost stabilite noi norme cu privire la restricțiile anti-COVID-19

În Ucraina au fost stabilite noi norme cu privire la restricțiile anti-COVID-19
15 septembrie 2021

În Ucraina au fost stabilite noi norme cu privire la restricțiile anti-COVID-19

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a stabilit noi restricții de carantină pentru a preveni răspândirea COVID-19. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Ministerului Sănătății. Rezoluția va intra în vigoare după șapte zile de la publicare.

„Modificările noastre propuse reprezintă o oportunitate de a contracara situația epidemică și de a menține activitatea economică a țării. Astăzi există posibilitatea de a fi vaccinați și de a fi protejată toată lumea, există suficient vaccin pentru aceasta”, a declarat ministrul sănătății, Viktor Leașko.

În special, modificările adoptate prevăd că certificatul COVID va avea două opțiuni (așa-numitul „galben” sau „verde”) și va conține informații despre vaccinări, un rezultat negativ al testului (valabil 72 de ore) sau recuperarea de la COVID-19. Așa-numitul certificat „galben” va conține informații despre primele vaccinări, iar cel „verde” – cursul complet.

Acum, în cazul introducerii codului galben de pericol epidemic, cerințele pentru activitatea instituțiilor de învățământ au fost simplificate. Acestea vor funcționa în funcție de disponibilitatea a cel puțin 80% dintre lucrătorii cu certificate COVID „galbene” sau „verzi”.

Potrivit UNIAN, dacă în țară se introduce nivelul roșu al pericolului epidemic, instituțiile de învățământ vor funcționa numai dacă 100% dintre angajați au un certificat COVID „verde”.

În plus, restricțiile actuale de cod roșu nu se vor aplica, cu condiția ca toți participanții (vizitatorii), angajații și organizatorii de evenimente publice, inclusiv religioase, angajații cinematografelor, teatrelor, muzeelor ​​sau altor instituții culturale, unităților de divertisment, cumpărături și centre de divertisment, restaurante, piețe, săli de sport și piscine cu certificat verde COVID.

Certificatele COVID vor fi codificate în culori exclusiv în format digital, astfel încât să nu fie nevoie să imprimați pe hârtie de culoarea corespunzătoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 355


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți