Social
Redactor: Mirela Amarie
26 noiembrie 2021

În Ucraina va apărea un registru al donatorilor de sânge

În Ucraina va apărea un registru al donatorilor de sânge
26 noiembrie 2021

În Ucraina va apărea un registru al donatorilor de sânge

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat o rezoluție „Cu privire la unele aspecte ale Registrului Național al Donatorilor de Sânge și Componentelor Sângelui, precum și a persoanelor cărora le este interzisă îndeplinirea funcției de donator în sistemul electronic de sănătate”.

Decizia a fost luată zilele trecute în ședința de guvern, potrivit Ministerului Sănătății.

Se remarcă faptul că rezoluția este menită pentru consolidarea siguranței și calității garantate de stat a sângelui și componentelor sanguine donatorilor, siguranța donatorilor și a beneficiarilor, precum și a persoanelor cărora le este interzis să îndeplinească funcția de donator, prin Registrul Național al Donatorilor de Sânge și al Componentelor de Sânge, care va face parte din sistemul electronic de îngrijire a sănătății.

Registrul Național va asigura siguranța donatorului prin luarea în considerare a datelor privind examenul medical al acestuia, admiterea sau scoaterea din donație, donațiile efectuate și eventualele complicații legate de donație.

De asemenea, va oferi trasabilitatea completă a mișcării sângelui donatorului și a componentelor sanguine de la donator la primitor „din venă în venă”. Se vor lua atât rezultatele examenului medical predonare a donatorilor, cât și rezultatele analizelor de sânge pentru markerii moleculari de sânge, determinarea apartenenței la grup și Rhesus și a altor studii imunohematologice, controlul de laborator al calității componentelor sanguine aprobate pentru uz medical, identificând fiecare primitor și luând în considerare înregistrările reacțiilor adverse și evenimentelor asociate cu transfuzia de componente sanguine (hemostaza).

În plus, Registrul vă va permite să numărați automat numărul de donații, care va sta la baza atribuirii donatorului statutului de „Donator onorific al Ucrainei”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 222


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți