Social
Redactor: Elvira Chilaru
06 decembrie 2021

În Ujgorod niște necunoscuți au aruncat în râu menora instalată pentru sărbătoarea evreiască Hanuka

În Ujgorod niște necunoscuți au aruncat în râu  menora instalată  pentru sărbătoarea evreiască Hanuka
06 decembrie 2021

În Ujgorod niște necunoscuți au aruncat în râu menora instalată pentru sărbătoarea evreiască Hanuka

În Ujgorod, niște  necunoscuți au aruncat în râul Uj  menora, instalată  pentru sărbătoarea evreiască Hanuka. Mesajul despre descoperirea menorei în râu a fost transmisă la Poliție.

"Reprezentanții comunității evreiești au sunat la poliție. În prezent, oamenii legii lucrează la fața locului. Ei urmăresc imaginile de pe camerele de supraveghere și interoghează martorii", a declarat Anna Dan purtătoare de cuvânt a Poliției Naționale pentru Televiziunea  Publică.

„Acum au instalat o menoră temporară pentru a aprinde ultima lumânare”, a spus consilierul rabinului.

Menora de 8 metri din Ujgorod a fost instalată lângă sinagogă al șaptelea an la rând.

Pe 29 noiembrie, indivizi necunoscuți au aruncat menora în Nipru. Pe 30 noiembrie, hanukia a fost avariată la Nikolaev. Pe 4 decembrie, menora a fost distrusă la Rivne, acesta e al cincilea caz.

În fiecare seară de Hanuka se aprinde Hanukia, menoră specială destinată acestei sărbători care, de altfel, se mai numește din acest motiv și "Sărbătoarea luminilor". De-a lungul generațiilor, menora cu șapte brațe a primit o mare varietate de interpretări. Poporul evreu a adoptat-o ca pe un simbol central și durabil al marelui mit al exilului și al speranței de izbăvire.

Anchetatorii au introdus informații în Registrul unic al cercetărilor prejudiciare, conform p.1 al art. 296 din Codul penal, adică huliganism.

Sancțiunea articolului prevede de la o amendă până la restricționarea libertății de până la cinci ani, informează Departamentul de Comunicații al Poliției din Regiunea Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 260


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți