Social
Redactor: Elvira Chilaru
08 mai 2022

În uniformă militară și înarmat. Profesorul din Ujgorod Fedir Șandor ține prelegeri pentru studenții din zona de război

În uniformă militară și înarmat. Profesorul din Ujgorod Fedir Șandor ține prelegeri pentru studenții din zona de război
08 mai 2022

În uniformă militară și înarmat. Profesorul din Ujgorod Fedir Șandor ține prelegeri pentru studenții din zona de război

Profesorul Facultății de Turism și Comunicații Internaționale a Universității Naționale din Ujgorod, Fedir Șandor ține prelegeri în timpul luptelor. Din primele zile ale războiului la scară largă, bărbatul s-a înscris în  formațiunea apărării teritoriale și de trei săptămâni luptă  pe frontul de est al Ucrainei.

Fedir Șandor ține prelegeri despre turism de două ori pe săptămână între schimburile de luptă. Prelegerile durează o oră și jumătate. Optsprezece studenți ai Facultății de Turism și Comunicații Internaționale a Universității Naționale Ujgorod se alătură la lecții.

Studenta  Rimma Gaidu a spus: „De două ori pe săptămână comunică cu noi de la distanță, în uniforma lui, înarmat, ne avertizează de explozii. Studiem turismul cu el. Am fost foarte surprinși că orele vor avea loc în continuare, ne-am bucurat, pentru că, în ciuda unei perioade atât de grele, profesorii comunică cu noi, ne susțin, și noi la rândul nostru ne străduim să-I susținem. Procesul de studii continuă și așteptăm cu nerăbdare revenirea lui”.

Faptul că Fedir Șandor nu a întrerupt cursurile, chiar mergând pe front, nu i-a surprins pe colegi. Se spune că el este întotdeauna responsabil pentru ceea ce face.

„Lucrez  cu Fedir Fedorovich împreună de mai bine de 15 ani, el întotdeauna a dat dovadă de un înalt spirit de responsabilitate. Îmi amintesc că eram încă în apărarea teritorială în Ujgorod și el  tot timpul discuta cu cineva la telefon, citea. Îl întreb: „Ce este asta?” El spune: „Sunt la  prelegere”. Tratează procesul de studii  în cel mai serios mod, spune  Oleksandr Koval, lector la Facultatea de Turism din cadrul Universității Naționale Ujgorod.

În timpul uneia dintre prelegeri, combatantul lui Fedir Șandor l-a fotografiat și a postat în rețelele de socializare fotografia profesorului în timpul prelegerilor. Fotografia a căpătat o deosebită rezonanță, a fost distribuită de miniștri, de ambasadele  Ucrainei în străinătate, iar rudele au lansat un flash mob cu hashtag-ul „# yayogoznayu” (eu îl cunosc).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 197


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți