Social
20 aprilie 2022

Încă 12 tone de ajutoare din partea BOR au ajuns la ucrainenii și românii din nordul Bucovinei

Încă 12 tone de ajutoare din partea BOR au ajuns la ucrainenii și românii din nordul Bucovinei
20 aprilie 2022

Încă 12 tone de ajutoare din partea BOR au ajuns la ucrainenii și românii din nordul Bucovinei

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a efectuat recent un nou transport de ajutoare umanitare pentru ucrainenii și românii din zona Cernăuți-Storojineț-Herța.

Din delegația care a transportat cele 12 tone de alimente și alte produse de strictă necesitate a făcut parte Pr. Ciprian Ionită, președintele „Filantropia”, Federația prin care Patriarhia Română a asigurat o mare parte din ajutoare.

Convoiul a plecat de la Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, unul din principalele centre de colectare a ajutoarelor umanitare. Bunurile au fost distribuite comunităților din Buda Mică, Cernăuți și Ciudei, dar și în centrele de îngrijire din Mahala și Sadagura.

„Patriarhia Română și Federația Filantropia, prin platforma Ajută cu bucurie, încearcă să ajute persoanele afectate de această criză, persoane refugiate, dar și comunitățile românești din Ucraina”, a declarat Pr. Ciprian Ioniță.

În localitățile în care au fost distribuite ajutoarele umanitare se află peste 3.000 de persoane refugiate din zonele grav afectate de conflictul militar.

De la începutul conflictului militar, prin Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au fost trimise și transportate peste 460 de tone de ajutoare umanitare, constând în apă, alimente, produse de strictă necesitate, medicamente, produse tehnico-sanitare, dar și bunuri destinate exclusiv familiilor cu copii, precum scutece, produse de igienă, lapte praf și haine.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 178


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți