Social
Redactor: Mariana Struț
31 ianuarie 2022

Incendiu devastator: Flăcările au distrus o bisercă dintr-un sat montan din regiunea Cernăuți

Incendiu devastator: Flăcările au distrus o bisercă dintr-un sat montan din regiunea Cernăuți
31 ianuarie 2022

Incendiu devastator: Flăcările au distrus o bisercă dintr-un sat montan din regiunea Cernăuți

Potrivit parohului bisericii, incendiul a izbucnit de la un cazan electric cu care era încălzită incinta bisericii.

În noaptea spre 30 ianuarie, în satul montan Samakova, regiunea Cernăuți, a ars o biserică de lemn. În cursul incendiului nimeni nu a fost rănit. Acest lucru a fost raportat de Eparhia Cernăuți a Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„În noaptea de 29 spre 30 ianuarie, în satul Samakova zona poastorală  Putila, a ars biserica Pogorârea Sfântului Duh. Incendiul devastator a mistuit complet lăcașul de închinăciune. Biserica a fost construită în urmă cu 22 de ani”, se arată în comunicat.

Potrivit parohului, protoereului Vitalii Dmitriuk, incendiul a izbucnit de la un cazan electric cu care era încălzită incinta bisericii, scrie ACC.

Departamentul Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Cernăuți a declarat că incendiul a fost observat de martori oculari când biserica deja a fost cuprinsă în totalitate de flăcări.

„Biserica Ortodoxă a sfintei mișcări ucrainene a luat foc în satul Samakova, Comuna Koniatîn. Flăcările s-au extins ulterior la clădirea de trapeză care se află în apropiere. Suprafața incendiului a fost de 180 de metri pătrați”, au precizat salvatorii.

Salvatorii din regiunile Cernăuți și Ivano-Frankivsk în colaborare au stins incendiul. Cauza incendiului este în prezent în curs de stabilire. Satul Samakove este cel mai înalt sat de munte din regiunea Cernăuți. Face parte din comuna Koniatîn. Acolo locuiesc aproximativ 600 de oameni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 378


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți