Social
Redactor: Elvira Chilaru
05 noiembrie 2021

Încercare eșuată de a transporta ilegal un minor din Ucraina în Ungaria

Încercare eșuată de a transporta ilegal un minor din Ucraina în Ungaria
05 noiembrie 2021

Încercare eșuată de a transporta ilegal un minor din Ucraina în Ungaria

Polițiștilor de frontieră li se oferea mită pentru trecerea unui minor prin punctul de control feroviar Ciop (Drujba).

Potrivit serviciului de presă al Detașamentului de Frontieră Ciop, la controlul documentelor călătorilor din trenul „Mucacevo – Budapesta” polițistul de frontieră a constatat lipsa documentelor necesare trecerii frontierei de către un băiat de 15 ani.

Bărbatul care îl însoțea pe copil, în locul unei declarații notariale de consimțământ al  părinților  pentru  plecarea copilului în străinătate, a prezentat la control pașaportul  cu banii puși  în el. El a oferit polițiștilor de frontieră 200 de grivne și 1.000 de forinți maghiari pentru admiterea unui cetățean minor al Ucrainei fără acordul unuia dintre părinți.

Poliția de Frontieră a refuzat o astfel de ofertă și a informat Poliția Națională despre mită. Departamentul Ujgorod al GUNP din regiunea Transcarpatia  a fost informată cu privire la posibila depistare a semnelor unei infracțiuni, a cărei responsabilitate este prevăzută de articolul 369 din Codul penal „Oferă, promisiune sau beneficiu ilegal unui funcționar”.

După înregistrarea explicațiilor și desfășurarea acțiunilor de investigație, banii au fost confiscați de Poliția Națională prin protocolul de inspecție la fața locului.

Băiatul și bărbatul care l-a însoțit au fost lăsați să părăsească Ucraina după ce au fost înregistrați și au primit consimțământul  legal al tatălui pentru plecarea copilului în străinătate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 392


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți