Social
Redactor: Mariana Struț
24 ianuarie 2022

Informație falsă despre minare: Un băiat de 18 ani a fost arestat

Informație falsă despre minare: Un băiat de 18 ani a fost arestat
24 ianuarie 2022

Informație falsă despre minare: Un băiat de 18 ani a fost arestat

Un locuitor din Cernăuți a fost informat despre suspiciune și chiar i s-a ales măsură de detenție pentru informații false despre pregătirea exploziei (Partea 1 a articolului 259 din Codul penal al Ucrainei), potrivit Procuraturei Regionale Cernăuți.  

A fost luat în arest cu alternativa cauțiunii în valoare de aproape 200 000 de grivne.

Reamintim că, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, linia specială 102 a primit o sesizare anonimă că unul dintre magazinele 24 din 24 din centrul orașului Cernăuți ar fi fost minat. Ofițerii de căutare a materialelor explozive cu câini nu au detectat dispozitive explozive.

”Din rezultatele activităților de căutare operativă, „minerul” a fost identificat și reținut. Acesta este un tânăr localnic în vârstă de 18 ani. Suspectul a declarat că în acest fel a verificat modul în care funcționează organele de drept”, se arată în comunicat.

Potrivit legislației actuale, informațiile false cu bună știință despre pregătirea unei explozii, incendiere sau alte acțiuni care amenință moartea sau alte consecințe grave, se pedepsește cu închisoare. Drept urmare, băiatul riscă între doi și șase ani de închisoare pentru astfel de acțiuni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 253


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți