Social
Redactor: Mariana Struț
31 ianuarie 2022

Inginerii cernăuțeni de la Universitatea Națională au primit utilaje pentru experimente

Inginerii cernăuțeni de la Universitatea Națională au primit utilaje pentru experimente
31 ianuarie 2022

Inginerii cernăuțeni de la Universitatea Națională au primit utilaje pentru experimente

Studenții și profesorii de la Universitatea Națională din Cernăuți au câștigat o bursă acordată de Școala de Inginerie Noosphere. Organizația a oferit oamenilor de știință echipamente pentru experimente chimice.

Despre aceasta a declarat Iurii Halavka, lector de la Universitatea Națională Iurii Fedkovici din Cernăuți, potrivit UA Bucovina.

În cercetare sunt implicați studenți, absolvenți ai universității și absolvenți ai Academiei Mici de Științe. Ei plănuiesc să proiecteze un dispozitiv care să permită obținerea automată a nanoparticulelor cu proprietățile dorite. Anterior, acestea erau obținute manual, spune Iurii Halavka. Nanoparticulele obținute sunt utilizate în activitatea energiei solare, în special în sere și panouri solare.

Potrivit profesorului, grantul prevedea componente - sursă de alimentare, pompe, microcontroler și alte consumabile. Alte piese necesare studenții trebuie să creeze cu ajutorul imprimării 3D. Iurii Halavka spune că, la ore  studenții au studiat doar teoretic cum să asambleze astfel de echipamente, acum au ocazia să exerseze.

De menționat că Noosphere școala de Inginerie este o organizație neguvernamentală ale cărei activități vizează sprijinirea educației STEM, promovarea cercetării și a unei abordări științifice pentru crearea de produse inovatoare. Printre cele mai de succes dezvoltări implementate cu ajutorul organizației – aplicația mobilă „My Pol”, sistemul automat de control al focului de artilerie „ArtOS”, sistemul de monitorizare a calității aerului YourAirTest.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 382


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți