Social
09 decembrie 2021

Întregul lot de vaccin Moderna a fost distrus în Transcarpatia

Întregul lot de vaccin Moderna a fost distrus în Transcarpatia
09 decembrie 2021

Întregul lot de vaccin Moderna a fost distrus în Transcarpatia

Specialistul în boli infecțioase Viktor Petrov a comunicat despre distrugerea lotului de vaccin în timpul unei conferințe de presă.

„Astăzi am distrus lotul de vaccin Moderna care era în Transcarpatia - pur și simplu au fost trimise spre lichidare. Și asta în ciuda faptului că este unul dintre cele mai scumpe și mai bune vaccinuri din lume”, a spus medicul.

Potrivit acestuia, a fost distrus  întregul lot, care anterior a fost adus în regiune din cauza expirării perioadei de decongelare și a termenilor de utilizare a acestuia.

Petrov nu a menționat cu exactitate câte doze au fost lichidate, spunând că toate aceste date ar trebui să fie în Departamentul de Sănătate al Administrației Regionale de Stat Transcarpatice, în bazele de date relevante, la care au acces la un număr limitat de specialiști.

 

„Este păcat că vaccinul a fost pur și simplu lichidat, și ar putea fi folosit pentru a proteja transcarpatienii, dacă sistemul ar funcționa altfel, dacă s-ar deschide cabinet de vaccinare anonime, de exemplu, în toată regiunea”, a spus specialistul.

De menționat că în Ujgorod 1.420 de persoane au fost vaccinate în cabinetul  de vaccinare anonimă împotriva COVID-19

Printre cei vaccinați s-au numărat oameni de afaceri, funcționari publici, educatori și persoane care nu pot fi vaccinate din motive religioase, a spus în carul conferinței de presă  medicul infecționist Viktor Petrov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 349


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți