Social
Redactor: Elvira Chilaru
07 ianuarie 2022

Inundațiile au afectat 39 de localități din Transcarpatia

Inundațiile au afectat 39 de localități din Transcarpatia
07 ianuarie 2022

Inundațiile au afectat 39 de localități din Transcarpatia

Situația privind inundațiile din regiunea Transcarpatia și cursul lucrărilor pentru eliminarea consecințelor vremii au fost discutate la un briefing la Administrația Regională de Stat Transcarpatică.

Vasyl Perehaneț, șeful-interimar al  departamentului de protecție civilă al Administrației Regionale de Stat Transcarpatice, a declarat că dezastrul a afectat 39 de așezări din cinci raioane.

„În prezent, sunt inundate 324 de gospodării, 11 case, 1 unitate sanitară, 1 centru de învățământ şi peste 300 de terenuri agricole. O persoană a dispărut anterior”, a spus vorbitorul.

Dezastrul a inundat drumurile de importanță de stat H-09 Lviv - Sambir - Ujgorod, R-21 Dolyna - Hust, drumuri de importanță locală și comunală, ziduri de sprijin, poduri. Pe traseele  pe care traficul a fost suspendat, circulația a fost reluată ieri. Pe drumul Velyki Komyati - Vylok traficul TIR-urilor a fost deja permis, circulația pentru mașini nu a fost încă reluată.

„Intensitatea precipitațiilor și nivelul apei au scăzut, așa că se lucrează pentru a preveni coborârea valului de inundații în zonele amonte”, a adăugat Vasyl Perehaneț.

Roman Gudak, șeful Direcției principale a Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Transcarpatia, a remarcat că se  lucrează activ pentru lichidarea  consecințelor dezastrului naturali, în special, au fost implicați 10 unități de echipamente speciale și peste 50 de angajați.

Potrivit acestuia, acum lucrările continuă pe unele tronsoane ale drumurilor Velyki Komyati - Shalanky, Geivtsi - Tysyanka, în sat. Rokosovo, unde râul s-a revărsat.

În plus, continuă căutarea băiatului  dispărut, care, împreună cu căruța și  o persoană mai în vârstă a fost spălat de afluxul de apă. Acesta din urmă a reușit să iasă, iar copilul  este încă căutat.

„Continuăm să muncim din greu pentru că inundația nu s-a terminat. Există o amenințare de întrerupere a furnizării de gaze, deoarece peste râu a fost construită o conductă între satele Chumalyovo și Krychovo, dintre care un suport a fost deja spălat de apă. Acum, sarcina principală este de a preveni spălarea altor structuri”, a spus Roman Hudak.

Timp de două zile, în perioada 4 și 5 ianuarie, în regiune au căzut  precipitații abundente.

Oleg Kysil, șeful Departamentului Bazinul Râului Tisa, a subliniat că salvatorii continuă să să pompeze apa din subsoluri și din case.

Potrivit acestuia, în cazul atingerii nivelurilor critice ale apei în regiune, vor fi funcționa stații de pompare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 287


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți