Social
Redactor: Mariana Struț
22 noiembrie 2021

Karatiștii din regiunea Cernăuți au participat la cel de al 25-lea Campionat Mondial

Karatiștii din regiunea Cernăuți au participat la cel de al 25-lea Campionat Mondial
22 noiembrie 2021

Karatiștii din regiunea Cernăuți au participat la cel de al 25-lea Campionat Mondial

Al 25-lea Campionat Mondial de Karate a avut loc în Emiratele Arabe Unite. La competițiile desfășurate la Dubai în perioada 16-21 noiembrie 2021, echipa națională a Ucrainei a câștigat un număr record de medalii.

Campionatul Mondial de Karate din Dubai a adunat peste 1.000 de participanți din 117 țări. În cadrul echipei naționale a Ucrainei au participat și sportivii din regiunea Cernăuți Valerii Ciobotar și Rizvan Talibov. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Federației Ucrainene de Karate.

Potrivit UFK, karatista ucraineană Anita Serioghina (-61 kg) a câștigat „argint” - prima pentru femeile ucrainene, iar Katerina Kriva (-50 kg) și Halina Melnik (-68 kg) au câștigat „ medalii de bronz.

Sportiva ucraineană Karina Hairapetian a câștigat o medalie de bronz la categoria scaun cu rotile la concursurile de paracarit.

„Restul sportivilor ucraineni și-au terminat performanța în prima zi. Din păcate, Stanislav Goruna (-75 kg) a pierdut pe neașteptate în prima luptă în fața olandezului Timothy Petersen (0: 2), care s-a retras apoi rapid din competiție. Iar Angelika Terliuga (-55 kg), a zdrobit oponentele din Coreea (6: 0) și Brazilia (5: 0), însă a pierdut din nou în lupta cu adversara ei tradițională și incomodă - bulgaroaica Ivet Goranova, care a învins-o ultima oară pe Lika în finala Jocurilor Olimpice. De data aceasta, Goranova a câștigat din nou (5: 3), dar în tura următoare a pierdut lui Trinity Allen din SUA, privând-o pe ucraineană de posibilitatea de a concura pentru bronz”, se arată în mesaj.

Vicecampionul mondial 2018 Valerii Ciobotar după trei victorii, a pierdut conform deciziei judecătorilor  lui Nabil Ash-Shaabi din Maroc (0: 0). Din păcate, marocanul a pierdut în semifinale, iar Valerii a rămas și el fără lupte reconfortante.

Alți sportivi ucraineni au evoluat în kumite astfel: Gnat Pak (-67 kg) a avut trei lupte, Rizvan Talibov (84+ kg) - două, Nikita Filipov (-60 kg) și Anastasia Stepașko (68+ kg) - câte una.

Din păcate, ucrainenii nu s-au descurcat prea bine în competițiile de kumite pe echipe. Femeile au învins echipele SUA și Algeriei, au pierdut în fața Egiptului, iar apoi au învins Belarusul în meciuri de consolare, dar au pierdut în fața Italiei în lupta pentru un loc în finala de bronz. Iar bărbații au învins echipele Greciei și Federației Ruse de Karate, dar apoi au pierdut în fața Uzbekistanului, care a pierdut în semifinale cu Serbia, lăsând echipa ucraineană fără lupte de consolare. Echipa națională a Ucrainei va ocupat locul 11 ​​la proba pe echipe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 185


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți