Social
Redactor: Mariana Struț
16 august 2021

La centrul oncologic din Cernăuți se construiește o secție de radioterapie

La centrul oncologic din Cernăuți se construiește o secție de radioterapie
16 august 2021

La centrul oncologic din Cernăuți se construiește o secție de radioterapie

La Centrul oncologic din Cernăuți se construiește un corp pentru un accelerator liniar. Cu ajutorul dispozitivului, pacienții cu cancer vor putea primi radioterapia.

Despre aceasta a declarat directorul centrului de oncologie, Igor Malișevski.

Particularitatea acceleratorului este că acțiunea are loc asupra tumorii nemijlocit, în timp ce celulele sănătoase nu sunt afectate. Înainte de a fi supus radioterapiei pacientul, medicii stabilesc unde se află tumoarea. Fizicienii medicali calculează doza și adâncimea la care trebuie aplicate razele, a spus Malșevski.

Va exista o cameră separată pentru dispozitiv, deoarece este echipament medical specific. Pereții clădirii ar trebui să aibă o grosime de unu până la doi metri.

Potrivit lui Malișevski, de la începutul anului au primit aproximativ cinci milioane de grivne de la bugetul regional pentru a începe construcția. În total, lucrările vor costa 24 de milioane, pentru alocarea finanțării instituția medicală se va adresa Consiliului regional și Administrației regionale de stat Cernăuți.

Construcția spațiilor și instalarea acceleratorului liniar sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul anului 2022.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 419


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți