Social
Redactor: BucPress
13 martie 2022

La Cernăuți a ajuns încă un convoi cu ajutoare umanitare din România

La Cernăuți a ajuns încă un convoi cu ajutoare umanitare din România
13 martie 2022

La Cernăuți a ajuns încă un convoi cu ajutoare umanitare din România

Unsprezece TIR-uri, camioane și autoutilitare cu alimente, produse de igienă și de strictă necesitate, medicamente și materiale tehnico-sanitare au ajuns în Cernăuți, pentru a fi distribuite oamenilor din zonele afectate de războiul din Ucraina, informează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, potrivit BucPress.

La constituirea acestui convoi umanitar, de peste 200 tone, a contribuit și Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului cu 150 de tone de produse, colectate în protopopiatele din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, se precizează în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În organizarea transportului s-au implicat numeroase persoane, ONG-uri, agenți economici și instituții din România și din afara granițelor țării. Bunurile vor fi distribuite cât mai aproape de zona de conflict, în buncăre, stații de metrou, subsoluri, spații de apărare.

„Nouă vagoane de marfă cu ajutoare din partea Bisericii Ortodoxe Române au fost duse către oraşul Kiev. De asemenea, ajutoarele au ajuns şi în Harkov, cel mai bombardat oraş din Ucraina în această perioadă, dar şi în centrele regionale ale ţării, prin intermediul eparhiilor noastre, transportul fiind foarte dificil din cauza drumurilor oprite de convoaie militare şi a podurilor aruncate în aer”, a declarat protoiereul Nicolae Popescu de la Parohia română „Sfântul Nicolae” din Ciudei.

De peste două săptămâni, de când a început războiul din Ucraina, voluntarii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor aflaţi în permanenţă atât la punctul fix de asistenţă social-filantropică din punctul de trecere a frontierei Siret, cât şi cei prezenţi în Gara Burdujeni din Suceava, s-au ocupat de oferirea de ceai, cafea şi mâncare refugiaţilor ucraineni, ajutând totodată şi în ceea ce înseamnă identificarea locurilor de cazare şi transport, la cerere. Mai mult, aceştia au furnizat informaţii privind călătoria pe teritoriul României, iar clericii au asigurat asistenţa spirituală.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 428


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți