Social
Redactor: Mariana Struț
11 octombrie 2021

La Cernăuți a avut loc un picnic de artă în cadrul căruia au fost cipate animalele de companie

La Cernăuți a avut loc un picnic de artă în cadrul căruia au fost cipate animalele de companie
11 octombrie 2021

La Cernăuți a avut loc un picnic de artă în cadrul căruia au fost cipate animalele de companie

La data de 10 octombrie, în parcul Octombrie din Cernăuți a avut loc un picnic de artă cu animale de companie. Evenimentul a fost destinat cipării gratuite a câinilor și prezentării primelor în Ucraina piste tactile pentru animale.

Pistele tactile au fost amenajate într-un loc special împrejmuit, astfel încât proprietarii să poată lăsa câinii de pe lesă. Traseele vor ajuta la formarea și reabilitarea animalelor, potrivit UA Bucovina.

Până în prezent, doar o parte din piste au fost amenajate în special din lemn, precum și cu pietre rotunde din lut expandat pentru a dezvolta labele animalelor de cmpanie.

"Există diferite modalități de a influența sistemul senzorial. Reliefurile prezentate aici stimulează aparatul vestibular, diferite tipuri de acoperire pe piste stimulează atingerea. De asemenea, aici sunt copaci cu mirosuri diferite", spune organizatoarea Antonina Goșovska.

Picnicul de artă a fost programat să coincidă cu Ziua Mondială a protecției animalelor. La eveniment, s-a discutat despre îngrijirea animalelor de companie și doritorii au avut posibilitatea să adopte pisoi sau căine.

Traseele sunt amenajate pe cheltuiala voluntarilor. Organizatoarea evenimentului Antonina Goșovska le cere locuitorilor din Cernăuți să ajute proiectul cu materiale: lipici rezistent la îngheț, pietre, pietriș, ciment și nisip.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 269


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți