Social
Redactor: Mirela Amarie
26 noiembrie 2021

La Cernăuți a fost lansată campania „16 zile împotriva violenței”

La Cernăuți a fost lansată campania „16 zile împotriva violenței”
26 noiembrie 2021

La Cernăuți a fost lansată campania „16 zile împotriva violenței”

În fiecare an, în Ucraina, de la 25 noiembrie până la 10 decembrie inclusiv, se desfășoară acțiunea „16 zile împotriva violenței”. Scopul ei este de a atrage atenția publicului asupra combaterii violenței domestice, abuzului asupra copiilor, traficului de persoane și protejării drepturilor femeilor, notează Agenția de știri BucPress.

Acțiunea nu a ocolit Cernăuțiul, ieri, în Piața Centrală a orașului s-a dat startul acestui demers, unde diverse servicii s-au reunit pentru a le vorbi cernăuțenilor despre modalitățile de combatere a violenței și mai ales, despre ajutorul pe care îl pot obține victimele.

 „Violența este una dintre cele mai comune forme de încălcare a drepturilor omului în lume. Pentru a o contracara, desfășurăm anual o acțiune „16 zile împotriva violenței”, al cărei scop este de a atrage atenția publicului asupra problemelor violenței domestice și a modalităților de rezolvare a acesteia, precum și de a promova ideologia umanistă în societatea ucraineană”, a declarat șeful adjunct al Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Irina Isopenko.

Drept urmare, în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, în întreaga regiune vor fi organizate diverse evenimente, campanii educaționale dedicate luptei împotriva SIDA, sclaviei, corupției, violenței și hărțuirii.

Pe lângă discuțiile referitoare la problemele sociale, în cadrul evenimentului a avut loc și un flash mob cu umbrele portocalii. Organizatorii au remarcat că nu întâmplător au ales această culoare, deoarece portocaliul simbolizează speranța pentru un viitor mai bun.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 189


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți