Social
Redactor: Mariana Struț
03 mai 2022

La Cernăuți au fost alocate 1 milion grivne pentru truse de ajutor umanitar

La Cernăuți au fost alocate 1 milion grivne pentru truse de ajutor umanitar
03 mai 2022

La Cernăuți au fost alocate 1 milion grivne pentru truse de ajutor umanitar

La Cernăuți au fost alocate un milion de grivne pentru achiziționarea truselor pentru persoanele strămutate interior. Trusele de ajutor vor include produse alimentare și de igienă.

Respectiva decizie a fost luată în cadrul ședinței Comitetului executiv din 2 mai, potrivit Ua Bucovina.

Acești bani vor fi folosiți pentru achiziționarea produselor necesare pentru 3000 de pachete. Potrivit directorului direcției de politici sociale a Consiliului orășenesc Natalia Frunze, trusele de ajutor umanitar  achiziționate pentru această sumă vor fi suficiente pentru cel mult două săptămâni. Prin urmare, Departamentul a cerut Ministerului Politicii Sociale să aloce cinci milioane pentru achiziționarea mai multor produse necesare.

Setul de produse alimentare include făină, ulei, zahăr, prăjituri, ceai, paste făinoase, iar cel cu produse de igienă: săpun, șampon, pastă de dinți. Costul unui set de alimente este de 250 de grivne, iar celui cu produse de igienă - 100.

Potrivit Nataliei Frunze, cetățenii veniți din zonele unde la momentul actual nu mai au loc ostilități nu vor beneficia de seturi de ajutor în luna mai. În același timp, vor putea obține pachete pentru lunile martie și aprilie.

Anterior, pentru aceste nevoi au fost alocate două milioane de la bugetul orașului. Oamenii din alte regiuni au primit 400 de seturi într-o singură zi.

Pachetele sunt distribuite persoanelor care sunt înregistrate ca refugiați. Adeverinta de persoană strămutată intern se poate obține în timpul înregistrării pe strada Eroii Maidanului nr.7 (intrarea din curte). De asemenea, refugiații pot obține un pachet de acolo. Pentru a face acest lucru, pe lângă certificat, trebuie să prezinte un act de identitate.

O familie de până la trei persoane poate primi un pachet, cu mai mulți membri - două pachete. Refugiații care mănâncă și locuiesc în instituțiile publice ale orașului nu vor putea primi truse cu ajutor umanitar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 184


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți