Social
Redactor: Mariana Struț
06 noiembrie 2019

La Cernăuți s-a desfășurat acțiunea ”Un an fără Ganziuk”

La Cernăuți s-a desfășurat acțiunea ”Un an fără Ganziuk”

În data de 4 noiembrie 2019 în Piața Centrală din Cernăuți s-a desfășurat o acțiune în memoria activistei ucrainene Katerina Gandziuk, care a fost asasinată cu acid sulfuric.

În Piața Centrală a orașului Cernăuți au ieșit zeci de cetățeni cu pancarde în mâini pe care scria „Cine a dat comanda de asasinare a Katei Gandziuk”. Mitinguri de comemorare au fost organizate concomitent în 40 de orașe ale Ucraina.

Printre participanți ai acțiunii au fost și membrii organizației publice ”Fundația inițiativelor regionale”. Președinta Olga Diakoniuk a specificat că a venit la acțiune pentru a atrage atenția publică la desfășurarea investigațiilor pe marginea acestui caz.

Reamintim că în data de 31 iulie 2018 activista publică din Herson, Katia Ganziuk a fost atacată cu aciud sulfuric. În urma arsurilor suferite activista a decedat în data de 4 noiembrie.

Activista publică, Katerina Gandziuk a fost luptătoare anticorupție. fiind consilieră a primarului de Herson,  a denunţat corupţia în cadrul filialei regionale a Ministerului de Interne, ceea ce a dus la asasinarea ei.

De menționat că cel puțin 881 de jurnaliști din întreaga lume au fost uciși în ultimii 10 ani pentru simplul motiv că au spus adevărul. În nouă din zece cazuri, crimele rămân nepedepsite. Majoritatea cazurilor de jurnaliști uciși au avut loc în zone de pace și aveau legătură cu acte de corupție. Crimele îndreptate împotriva jurnaliștilor au fost cu 18% mai numeroase în perioada 2014-2018, față de intervalul de cinci ani anterior, iar 55% dintre acestea au avut loc în țări în care e pace. Datele au fost publicate de UNESCO de Ziua internațională pentru încetarea impunității crimelor împotriva jurnaliștilor.   

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 239

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți