Social
Redactor: Mariana Struț
06 decembrie 2021

La Cernăuți vor fi demontate limitatoarele de circulație la 100 de parcări publice

La Cernăuți vor fi demontate limitatoarele de circulație la 100 de parcări publice
06 decembrie 2021

La Cernăuți vor fi demontate limitatoarele de circulație la 100 de parcări publice

Comitetul Executiv al Consiliului Local Cernăuți a dat permisiunea de a demonta 107 de limitatoare de circulație instalate ilegal la parcările publice.

Construcțiile neautorizate care restricționează parcarea sau circulația rutieră vor fi demontate. O atenție deosebită se acordă limitatoarelor din cartierele de locuințe ale orașului, potrivitACC.

În oraș a fost creat un grup mobil pentru a demonta limitatoarele neautorizate.

Angajații Departamentului de ordine și control pentru îmbunătățirea spațiilor din cadril Primăriei Cernăuți au inspectat astfel de structuri și au înregistrat locațiile acestora.

Comitetul Executiv al Consiliului Local a susținut proiectul de hotărâre și a permis demontarea a 107 limitatoare instalate neautorizat, care împiedică accesul liber în zonele comune și au un aspect inestetic.

Locuitorii sunt revoltați și nu vor permite demontarea: au existat apeluri la poliție. Pentru a demonta 107 limitatoare grupul mobil are la dispoziție două luni.

„Astfel de zone cu acces limitat sunt peste tot în oraș. Astăzi trebuie să demontăm următoarele limitatoare pe trei străzi: intersecția Ruska-Alexandrul cel Bun, Troiandova și Bucovineană. Acesta nu este un proces ușor, pentru că de multe ori ne confruntăm cu indignarea localnicilor, au fost cazuri când oamenii au sunat la poliție. Plănuim să demontăm 107 limitatoare de pe listă în două luni, dar ar putea dura mai mult – apare multă rezistență din partea locatarilor. Acestea nu sunt toate dispozitivele, lista se va extinde. Acum avem 107 și se pregătește un proiect de hotărâre pentru încă 100 de limitatoare”, a declarat Andrii Timofiiciuk, directorul departamentului de urbanism și arhitectură al Consiliului municipal.

De menționat că, pentru a returna instalațiile demontate, cetățenii care le-au amplasat anterior, vor fi obligați să plătească costul demontării, precum și o amendă administrativă conform Art. 152 din Codul contravențiilor administrative (aproximativ 1360 UAH).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 185


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți