Social
Redactor: BucPress
17 aprilie 2022

La Cernăuți vor redenumi peste 200 de străzi asociate cu Rusia

La Cernăuți vor redenumi peste 200 de străzi asociate cu Rusia
17 aprilie 2022

La Cernăuți vor redenumi peste 200 de străzi asociate cu Rusia

Autoritățile din Cernăuți planifică să redenumească peste 200 de străzi care sunt asociate în prezent cu Federația Rusă.

Acest lucru a fost anunțat de secretarul consiliului orășenesc Cernăuți Marina Kiriliuk, care coordonează Comisia toponimică municipală.

„Comisia toponimică, pe care o conduc, a început să lucreze la redenumirea a peste 200 de străzi din Cernăuți, legate de Rusia, ale căror nume provin de la orașele și siturilor naturale din această țară, port numele unor personalități culturale rusești și sovietice”, a subliniat Marina Kiriliuk.
Ședința comisiei de toponimie a început pe 15 aprilie şi va continua săptămâna viitoare.

Anterior, pe site-ul oficial al Consiliului orășenesc Cernăuți a fost înregistrată o petiție pentru redenumirea a peste 150 de străzi asociate cu Rusia. Autorul petiției, Vladislav Lesiv, a creat un tabel în care a indicat numele străzilor cernăuțene, oferind totodată o explicație a motivului pentru care acestea ar trebui redenumite.

Pe listă se regăsesc astfel de străzi ca: 28 iunie, Kosmodemianskaia, Suvorov, Dostoevski, Esenin, Lermontov, Gorki, Maiakovski, Pușkin, etc.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 375


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți