Social
Redactor: Svetlana Pantea
12 noiembrie 2019

La Marşinţi au început lucrările de construcţie a ambulatoriului medical

La Marşinţi au început lucrările de construcţie a ambulatoriului medical

Lucrările de construcţie sunt demarate conform deciziei Consiliului orășenesc Noua Suliţa de a cofinanța construcția acestei instituţii medicale în localitatea Marsinţi. 

Noua instituţie medicală va fi construită în conformitate cu Legea privind dezvoltarea asistenţei medicale primare în zona rurală. Acesta este singurul ambulatoriu aflat pe teritorul Comunei Teritoriale Unite Noua Suliţa, care nu corespunde cerinţelor moderne şi normelor necesare pentru acordarea de prim-ajutor medical locuitorilor.  

Luând în considerare aceşti factori, dar şi planul privind dezvoltarea socială-economică a satului pe anul 2019, numărul mare de locuitori, medicii de familie care au un număr suficient de contracte încheiate cu pacienţii, dar nu au condiţii necesare de a activa, a fost luată decizia privind construcţia unui nou edificiu medical.

În afară de aceasta, în baza programului de stat “Medicina rurală accesibilă”, instituţia medicală va fi dotată cu echipament şi utilaj de diagnosticare necesar, precum şi va fi asigurată cu un automobil. Valoarea  lucrărilor de construcţie este estimată la 6,5 milioane grivne prevăzute din subvenţiile de stat, cu condiţia ca 10 la sută din cheltuieli să fie acoperite din bugetul local.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 335

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți