Social
Redactor: Mariana Struț
02 mai 2022

La școlile din Cernăuți studiază peste o mie cinci sute de copii refugiați

La școlile din Cernăuți studiază peste o mie cinci sute de copii refugiați
02 mai 2022

La școlile din Cernăuți studiază peste o mie cinci sute de copii refugiați

Aproximativ 25 000 de copii din alte regiuni afectate de război au fost evacuați în regiunea Cernăuți. Ei au posibilitatea să-și continue studiile în mediul on-line la școlile în care au studiat anterior sau se pot înscrie la una dintre școlile locale. Tot la Cernăuţi copiii pot fi înscrişi la grădiniţe.

Despre aceasta a declarat Irina Tkaciuk, șefa departamentului de educație al Consiliului orășenesc Cernăuți, potrivit UA Bucovina.

În școlile orașului Cernăuți studiază peste 30 000 de elevi, dintre care 1 630 sunt copii refugiați. Aceștia sunt copii care și-au pierdut locul de învățământ din cauza ostilităților din orașele lor natale.

Peste 5 000 de școlari din Cernăuți își vor continua studiile în străinătate. De asemenea, 108 profesori au trecut granița și continuă să predea online.

Aproximativ 300 de copii refugiați s-au înscris la grădinițele locale, a declarat Larisa Popovici, specialist în departamentul de dezvoltare strategică.

În prezent, în orașul Cernăuți există 36 de grădinițe. Mai multe, altele sunt planificate să fie deschise în zilele următoare, a spus Irina Tkaciuk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 170


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți