Social
Redactor: Mariana Struț
29 noiembrie 2021

Lecții de informatică în sala de ședințe a Consiliului comunei Hliboca

Lecții de informatică în sala de ședințe a Consiliului comunei Hliboca
29 noiembrie 2021

Lecții de informatică în sala de ședințe a Consiliului comunei Hliboca

Noile calculatoare, la care lucrează deputații o dată pe lună, îndeplinesc în alte zile o funcție educativă: elevii de clasa a IX-a învață gratuit limbajul de programare, potrivit ACC.

Nu doar deputații, ci și elevii de la liceu stau în sala de ședințe al consiliului comunei Hliboca. Acest know-how a fost inventat în comună pentru ca să aducă beneficii tuturor: deputații voteaze în ședințe, iar liceenii învață noi științe într-o mică academie de IT.

„Îmi place să studiez la Academia Mică, e interesant, poți învăța ceva nou în fiecare zi. Cred că toți elevii care învață aici își vor putea folosi cunoștințele pe viitor. Aceasta este știința viitorului. Lumea devine automatizată. Acesta este viitorul nostru ”, spune Vladislav Horin, elev la Liceul din Hliboca.

Există 27 de computere noi în sala de ședințe care pot funcționa din punct de vedere tehnic cu modelarea 3D. Elevii de clasa a IX-a au posibilitatea să lucreze la ele. Programul de curs este conceput pentru 3 ani. Pentru mulți, va fi o resursă auxiliară în alegerea unei viitoare profesii.

„În 3 ani de lucru acasă la computer, am învățat să reinstalez Windows, am învățat puțină programare. Îmi place aceasta, cred că mă voi face programist. Lumea merge înainte și totul va funcționa prin computere”, a spus Dmitro Knapik, elev în clasa a IX-a.

„Mi-am adus fiul să încerce, dacă îi place – poate pe viitor a urma această profesie. Copiii sunt dezvoltați după timp. Noi lucram cu calculatoare de mână, iar ei lucrează la computere. Nu toate familiile își permit un PC, dar aici este gratuit. Este bine că comuna a inițiat așa ceva”, a spus Dmitro Kolotilo, tatăl unui elev din cadrul Liceului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 234


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți