Social
04 noiembrie 2017

Limba română poate fi învățată foarte ușor cu ajutorul unei aplicații mobile (VIDEO)

Limba română poate fi învățată foarte ușor cu ajutorul unei aplicații mobile (VIDEO)

Limba română adună în jurul ei tot mai mulți doritori de a o studia. Este o limbă europeană și merită să fie cunoscută și vorbită de cei care își văd viitorul în acest spațiu, sau care pur și simplu vor să-și aprofundeze cunoștințele în această ”dulce limbă românească”. Un interes aparte în studierea limbii române îl au și românii din nordul Bucovinei, dar și reprezentanții altor naționalități din această zonă multiculturală și multietnică. 

Potrivit Radio Chișinău, citat de Agența de știri BucPress, limba română poate fi învățată acum și cu ajutorul unei aplicații mobile. Programul intitulat „Învățăm limba română. Ghid de conversație” a fost lansat la Chișinău de Asociația Trainerilor Europeni din Moldova.

Aplicația mobilă „Învățăm limba română. Ghid de conversație” poate fi descărcată gratuit și instalată pe tablete, telefoane iPhone și pe Android. Aplicația are, inclusiv în varianta audio, fraze folosite frecvent în cazul unor urgențe, la cumpărături, la studii, sau în timpul unui interviu de angajare. Directorul Asociației Naționale a Trainerilor Europeni din Moldova, Lucia Cucu.

Aplicația presupune peste 600 de modele de vorbire în limba română cu traducere în rusă sau engleză, în dependență de telefonul setat. Dacă telefonul este setat în engleză va apărea traducerea în engleză și cu exercițiile în engleză. Aceste expresii sunt însoțite de un material audio, înregistrate de doi actori. Astfel, putem să învățăm nu doar expresia, ci să avem și o dicție bună în limba română.”

Aplicația mobilă este destinată atât celor care vor să învețe limba română, cât și vorbitorilor nativi de română, care vor să o însușească mai bine. Este și cazul Valentinei Curca, revenită  din Federația Rusă unde nu a vorbit limba română timp de 30 de ani. Femeia merge acum la cursuri de română și folosește aplicația mobilă „Ghid de conversație”.

Îmi place cum lumea vorbește corect în limba română și vreau și eu. Pentru mine este ușor pentru că eu cunosc română. Merg la cursuri. Am un caiet: citesc, fac notițe, audiez emisiuni în limba română unde se vorbește frumos.”

Abhinjith Cherayil a venit în Republica Moldova din India. De o lună de zile tânărul învață să vorbească limba română.

Este profesoara care mă învață foarte bine. Aplicația abia a venit. Îmi place româna și este ușor.”

Una dintre autoarele textului pentru aplicația mobilă a „Ghidului de conversație”,  doctorul în filologie, Ala Zavadschi.

Beneficiarii pot auzi cum sună fiecare expresie în limba română. Exercițiile pe care le-am inclus sunt pe principiul de la ușor la mai complicat. Fiecare beneficiar poate repeta tema de 5-6 ori pentru a o însuți. Aplicația este pentru toată lumea.”

Potrivit radio Chișinău, pentru funcționarea aplicației mobile „Învățăm limba română. Ghid de conversație” nu este nevoie de internet.

BucPress

Material video
Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova a lansat astăzi aplicația mobilă "Învățăm limba română. Ghid de conversație". Prime TV

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2789


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți