Social
Redactor: Sergiu Barbuța
15 septembrie 2021

Măcel forestier în Rezervația Naturală „Zubrovița” din regiunea Cernăuți

Măcel forestier în Rezervația Naturală „Zubrovița” din regiunea Cernăuți
15 septembrie 2021

Măcel forestier în Rezervația Naturală „Zubrovița” din regiunea Cernăuți

Circa 1,8 hectare de pădure au fost tăiate ilegal, în cursul anului 2020, în Rezervația Naturală „Zubrovița” din regiunea Cernăuți. La această concluzie au ajuns anchetatorii Departamentului teritorial Hmelnițkii din cadrul Biroului de Stat pentru Investigații din Ucraina.

Potrivit anchetatorilor, tăierea sanitară a copacilor a fost coordonată de inginerul Ocolului Silvic Putila și efectuată fără o limită corespunzătoare. Prejudiciu adus statului se cifrează la 3 milioane de grivne.

„Un inginer al Ocolului Silvic Putila este cercetat pentru neglijență în serviciu după ce anchetatorii Biroului de Stat pentru Investigații din Ucraina au constatat că în urma tăierii sanitare a copacilor din zona economică, care aparține fondului de rezervație naturală, statul a înregistrat pierderi în mărime de 3 milioane de grivne”, se arată în comunicatul instituției.

Zubrovița este o rezervație naturală de tip zoologic de importanță locală din raionul Storojineț, regiunea Cernăuți, situată la vest de satul Bănila pe Siret. Este administrată de întreprinderile de stat „silvicultura Storojineț” și „silvicultura Putila”.

Suprafața ariei protejate constituie 11.736 de hectare, fiind creată în anul 1994 prin decizia comitetului executiv regional. Statutul a fost atribuit conservării păduriror din ramura Pocuția-Bucovina a Carpaților, ca habitat pentru zimbri și alte animale sălbatice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 243


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți