Social
Redactor: Elvira Chilaru
28 septembrie 2020

Mărturii despre hărțuire: un proiect unic inițiat de un fotograf ucrainean

Mărturii despre hărțuire: un proiect unic inițiat de un fotograf ucrainean
28 septembrie 2020

Mărturii despre hărțuire: un proiect unic inițiat de un fotograf ucrainean

Valentin Kuzan împreună cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație din Ucraina - UNFPA și partenerii locali lansează proiectul „Non Infinity”.

Sondajul Ipsos din 2019, realizat în opt țări, a constatat că 78% din cele 15.500 de femei chestionate au declarat  că au fost persecutate cel puțin o dată. Doar 25% au spus că cineva a intervenit pentru a ajuta.

Luna aceasta, în Ucraina se lansează pentru prima dată cercetări privind hărțuirea sexuală pe străzi și în locuri publice.

Hărțuirea sexuală reprezintă sugestii sexuale, atingeri neplăcute și nedorite, atingeri, glume și sugestii legate de sexualitatea unei femei. Astfel de acțiuni provoacă daune psihologice semnificative și, eventual, fizice.

Organizatorii studiului UNFPA Ucraina promit să prezinte primele rezultate în noiembrie. În același timp, va avea loc o prezentare a proiectului foto „non Infinity”, care va avea loc în cadrul campaniei de informare „Break the Circle”.

Proiectul este conceput pentru a reaminti  că fiecare persoană are granițe personale, a căror încălcare nedorită pătrunde în demnitate și provoacă daune psihologice. „Non Infinity” va publica poveștile femeilor care au suferit hărțuire sexuală pe străzile orașului lor, în cafenele, săli de sport, transport și alte locuri publice.

Scopul principal al proiectului este de a spune cum să acționezi dacă o persoană devine martor / victimă a hărțuirii.

Formularul de cerere poate fi depus până la 30 septembrie. UNFPA Ucraina va găzdui povești despre femei cu vârsta peste 16 ani care au suferit hărțuire sexuală în public. Apoi, dintre toate lucrările, vor fi alese 25 de eroine pentru a participa la proiectul foto. Poveștile vor fi filmate și înregistrate în luna octombrie, iar proiectul în sine va fi prezentat la sfârșitul lunii noiembrie 2020.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 324


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți