Social
14 octombrie 2021

Medicii din Cernăuți anunță despre lipsa paturilor cu oxigen pentru pacienții cu COVID-19

Medicii din Cernăuți anunță despre lipsa paturilor cu oxigen pentru pacienții cu COVID-19

În Spitalul Clinic Regional nu ajung locuri în terapia intensivă pentru pacienții care necesită suport mare de oxigen.  

Un număr mare de pacienți testați pozitiv cu Covid-19 necesită oxigenoterapie, declară medicii infecționiști de la Spitalul clinic regional. De asemenea, aceștia au atras atenția asupra faptului că majoritatea celor care au nevoie de resuscitare și oxigen nu au fost vaccinați.

Într-un interviu pentru publicația obozrevatel, medicul infecționist de la Spitalul regional, Olga Kobevko, a specificat – ”din cele 185 de paturi cu oxigen pentru pacienții bolnavi cu coronavirus 184 sunt acum ocupate. Terapia intensivă din Spitalul regional Cernăuți este plină 100%”.

Ea a menționat că dintre cei care urmează acum tratament la spital, doar trei sunt vaccinați împotriva COVID-19, doi dintre ei sunt vaccinați cu două doze de vaccin, un pacient – cu o doză. Evoluția bolii la acești pacienți imunizați anti-Covid diferă radical de  evoluția bolii la ceilalți pacienți.

Potrivit medicului infecționist, în ciuda creșterii numărului de persoane spitalizate, unitatea spitalicească nu dispune de posibilitatea de a instala noi paturi care dispun de surse de oxigen.

”Când sunt internați noi pacienți în stare gravă care au nevoie de oxigen suplimnetar, aceștia sunt distribuiți către alte instituții medicale în care există încă locuri și care sunt gata să le primească. Unicul posibil scenariu este vaccinarea. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze și să vorbim pretutindeni ca să ne vaccinăm și să fim protejați”, a declarat medicul infecționist din Cernăuți, Olga Kobevko.

Vom reaminti, în iltimele 24 de ore în regiunea Cernăuțăi au fost confirmate 584  noi cazuri de infecție cu coronavirus, 301 de  pacienți s-au recuperat. În cursul zilei de ieri au fost efectuate aproximativ 3 406 de teste, anunță pe contul său de Facebook șeful Administrației regionale de stat Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 337


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți