Social
Redactor: Mirela Amarie
04 martie 2022

Medicii din regiunea Cernăuți sunt pregătiți să ajute refugiatele însărcinate

Medicii din regiunea Cernăuți sunt pregătiți să ajute refugiatele însărcinate
04 martie 2022

Medicii din regiunea Cernăuți sunt pregătiți să ajute refugiatele însărcinate

Femeile însărcinate refugiate în regiunea Cernăuți, pentru a beneficia de toate serviciile medicale necesare, trebuie să consulte un medic de familie. Acest lucru se poate face în orice clinică sau centru de îngrijire primară, potrivit Departamentului de Sănătate al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Medicul de familie poate consulta o femeie însărcinată, poate prescrie medicamentele necesare și poate face trimitere la un medic obstetrician-ginecolog.

„Toate spitalele și instituțiile de îngrijire primară din regiune sunt pregătite să accepte pacienți care au nevoie de îngrijire imediată. Totuși, pentru a putea, de exemplu, să primiți gratuit medicamentele necesare, trebuie să consultați un medic de familie. Mamele cu copii ar trebui să aleagă un medic pediatru”, a zis Maria Polișciuk, șef adjunct al Departamentului de Sănătate al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

În ceea ce privește înregistrarea nou-născuților, din cauza instalării legii marțiale în Ucraina, serviciul „eMaleatko” („eBebeluș”) nu este disponibil.

Copilul poate fi înscris la cel mai apropiat sediu al Înregistrării de Stat a Actelor de Stare Civilă, unde nu există ostilități active.

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 237


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți