Social
Redactor: Elvira Chilaru
10 mai 2022

Militar din Transcarpatia: „Înainte de război eram muncitor sezonier în Cehia”

Militar din Transcarpatia: „Înainte de război eram muncitor sezonier în Cehia”
10 mai 2022

Militar din Transcarpatia: „Înainte de război eram muncitor sezonier în Cehia”

Artilerist, militar al brigăzii nr, 128 separate transcarpatice de asalt montan, Vasyl este din satul Kosivska Polyana, raionul Rahiv. Pe 26 februarie, Vasyl benevol a venit la biroul de înmatriculare și înrolare militară fără să aștepte citația, relatează pagina de Facebook a Legiunii Transcarpatice.

Artileristul este originar din Kosivska Polyana, Transcarpatia, un adevărat ținut al huțulilor - munți, păduri, pajiști. „Înainte de război, la fel ca mulți săteni, am mers în Cehia pentru a câștiga bani. Am scris și poezii - doar pentru mine, sunt încă pe pagina mea de socializare”, a spus Vasyl.

Vasil nu a servit în armată, doar la școală a primit pregătire militară standard.

„După mobilizare ni s-au predat  teorii, dar antrenamentul adevărat a avut loc aici, în condiții de luptă. Participăm la luptă aproape în fiecare zi. Cu tunurile noastre am distrus  coloane militare rusești la o distanță mică pentru  artilerie - până la 10 kilometri. Și când frontul este nivelat, lovim tancurile în mișcare (au lovit direct turnul), precum și echipamentul militar pe roți și inamicul”, a spus Vasyl.

Transcarpatianul zice: "Avem o echipă mică, suntem ca o familie mică - mâncăm dintr-o farfurie, există o senzație foarte ascuțită a cotului camaradului. Și toată lumea știe că în caz de primejdie combatantul va veni neapărat în ajutor".

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 195


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți