Social
Redactor: Mirela Amarie
29 octombrie 2021

Ministerul Politicii Sociale: Etapele de creștere a pensiilor în 2022

Ministerul Politicii Sociale: Etapele de creștere a pensiilor în 2022
29 octombrie 2021

Ministerul Politicii Sociale: Etapele de creștere a pensiilor în 2022

În 2022, în Ucraina, sunt planificate 12 etape de creștere a pensiilor pentru diferite categorii, iar la începutul anului pensia medie se va ridica la 4 mii de grivne. Despre acest lucru și despre multe altele a vorbit Marina Lazebna, ministrul politicii sociale, într-un interviu acordat celor de la The Page.

Potrivit acesteia, în ianuarie vor fi făcute recalculări pentru lichidatorii centralei nucleare de la Cernobîl cu dizabilități. Pensiile pentru persoanele de 65 de ani vor continua să crească datorită creșterii salariului minim, iar femeile născute în 1962 vor începe să primească pensie de la anul viitor, când vor împlini vârsta de pensionare.

„Am observat că pensiile lor ar putea fi mai mici decât cele calculate anul trecut. De aceea am introdus un factor de creștere de 9%”, a spus ministrul politicii sociale.

Lazebna a adăugat că indexarea pensiilor va continua de la 1 martie, iar în octombrie  se planifică atingerea unei noi garantări a pensiei minime. Un pensionar în vârstă de peste 70 de ani cu 35 de ani de muncă (bărbat) sau 30 (femeie) nu va primi mai puțin de 3 000 UAH

„Ne aşteptăm ca de la 1 ianuarie 2022, pensia medie în Ucraina să fie de 4 000 UAH”, a precizat Marina Lazebna.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 231


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți