Social
Redactor: Elvira Chilaru
10 noiembrie 2021

Ministerul Sănătății al Ucrainei a extins lista profesiilor pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie

Ministerul Sănătății al Ucrainei a extins lista profesiilor pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie
10 noiembrie 2021

Ministerul Sănătății al Ucrainei a extins lista profesiilor pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie

Potrivit ordinului care intră în vigoare la 9 decembrie 2021 educatorilor / profesorilor și angajaților autorităților centrale și locale, care sunt supuși vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, pe perioada de carantină stabilită de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, se adaugă:

-         întreprinderi, instituții și organizații aparținând sferei de conducere a organelor executive centrale;

-         instituții și unități care prestează servicii sociale, unități de protecție socială a copiilor, unități de reabilitare;

-         întreprinderi, instituții și organizații incluse în Lista obiectelor de stat de importanță strategică pentru economia și securitatea statului, aprobată prin rezoluția Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din data de 4.03.2015 № 83.

Angajații instituțiilor de mai sus care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 în această perioadă vor fi suspendați de la muncă fără plată. Cei care au contraindicații absolute la vaccinări, care se stabilesc în conformitate cu instrucțiunile pentru vaccinuri, deciziile Grupului Național Tehnic de Experți în Imunoprofilaxie, Lista contraindicațiilor medicale și avertismentele pentru vaccinări preventive, aprobată de Ministerul Sănătății din 16.09.2011 № 595 , nu va face obiectul vaccinării obligatorii.

Ministerul Sănătății reamintește că în conformitate cu articolul 12 din Legea Ucrainei „Cu privire la protecția populației împotriva bolilor infecțioase” și articolul 27 din Legea Ucrainei „Cu privire la asigurarea bunăstării sanitare și epidemice a populației”, specialiștii  în  anumite profesii, industrii și organizații, activitatea cărora  poate duce la infectarea lor și răspândirea bolilor infecțioase sunt supuse vaccinării preventive obligatorii împotriva altor boli infecțioase relevante.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 385


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți