Social
Redactor: Mirela Amarie
07 februarie 2020

Ministerul Sănătății din Ucraina: Infectare cu coronavirus prin intermediul coletelor și bananelor venite din China nu poate avea loc

Ministerul Sănătății din Ucraina: Infectare cu coronavirus prin intermediul coletelor și bananelor venite din China nu poate avea loc

Ministerul Sănătății al Ucrainei a publicat câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări puse de cetățeni în legătură cu răspândirea coronavirusului 2019nCoV, în special, refuzând informațiile false despre răspândirea virusului prin coletele poștale și fructe.

„Este imposibil să obțineți coronavirusul din cauza unui colet. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă nicio restricție privind comerțul și circulația mărfurilor din China. Livrările prin poștă din China și către China sunt efectuate regulat ... Timp de câteva săptămâni, au fost răspândite informații cu privire la pericolul  consumului de banane, dar nu există date care leagă coronavirusul cu fructele. Fructele nu sunt potrivite pentru supraviețuirea pe termen lung a virusului. Probabilitatea ca virusul să poată exista în afara corpului mai mult de 2 zile este aproape zero. Prin urmare, este imposibil să te infectezi din cauza bananelor ”, se arată în comunicat.

După cum s-a menționat în cadrul comunicatului oficial al Ministerului Sănătății, virusul poate supraviețui pe suprafețe doar câteva ore. Dezinfectanții simpli pot ucide virusul, ceea ce face imposibilă infectarea oamenilor.

Ministerul a subliniat, de asemenea, că panica în mass-media și rețelele sociale a creat baza manipulării și diseminării știrilor false, facilitată de faptul că multe companii oferă produse, medicamente, suplimente sau chiar vaccinuri care se presupune că ne pot proteja împotriva noului virus.

De asemenea, măştile chirurgicale nu asigură protecţie împotriva bolii. Acestea ar trebui să fie oferite persoanelor care sunt deja bolnave, pentru a reduce riscul de contaminare a altora în interior. Pe stradă, măștile sunt ineficiente. De asemenea, măștile sunt purtate de medici în timpul operațiilor.

Ineficace împotriva acestui virus sunt și remediile  homeopate și suplimentele alimentare, se menționează comunicat. De asemenea, imunomodulatoarele (medicamente care cresc imunitatea sau reduc imunitatea) sunt inactive. Astfel de medicamente pot fi prescrise doar de un medic. Nici  ceapa, usturoiul, alcoolul și alte tratamente populare nu vă pot fi de ajutor.

„Nu există nicio justificare științifică pentru eficacitatea acestor agenți. Alcoolul, dimpotrivă, reprimă sistemul imunitar și slăbește organismul, complicând procesul de combatere a virusului”, a declarat Ministerul Sănătății.

Deși virusul nu a fost încă studiat complet, se știe că persoanele în vârstă cu boli cronice au un risc mai mare de a dezvolta asemenea boli grave.

Pentru a fi mai puțin vulnerabili la virusuri, respectați întotdeauna aceste indicații: spălați-vă pe mâini; evitați contactul strâns cu pacienții; mâncați echilibrat; beți suficient lichid; aerisiți și umidificați spațiile; duceți un stil de viață sănătos; somn suficient; nu consumați produse animale crude sau sub-coapte.

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri respiratorii care pot provoca boli: de la răceala comună la sindromul respirator acut sever. Noul coronavirus este în primul rând o infecție zoonotică. Adică poate fi transmis de la animal la om. De obicei, astfel de viruși nu reprezintă o amenințare pentru oameni. Cu toate acestea, coronavirusurile pot rapid evolua și deveni periculoase. De exemplu, virusul SARS-CoV în 2002-2003 a provocat focare de sindrom respirator acut, iar virusul MERS-CoV în 2012 a provocat sindromul respirator din Orientul Mijlociu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 426
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți