Social
Redactor: Marin Gherman
15 ianuarie 2020

Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine Onufrie, în vizită la Mănăstirea Bănceni din Ținutul Herța

Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine Onufrie, în vizită la Mănăstirea Bănceni din Ținutul Herța

În data de 14 ianuarie Preafericitul Onufrie, Mitropolit al Kievului și Întregii Ucraine, a vizitat Mănăstirea Bănceni din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți, participând la un serviciu divin oficiat în catedrala mănăstirii herțene, informează Agenția BucPress.

Alături de starețul și  întemeietorul Mănăstirii Bănceni Longhin, Preafericitul Onufrie s-a rugat pentru pace și înțelegere în regiunea Cernăuți și în întreaga lume. Starețul mănăstirii, etnic român, este cunoscut și ca coordonator al unui adăpost mare pentru copii din satul Molnița.

În cadrul unui interviu, starețul Mănăstirii Bănceni a precizat faptul că pentru enoriașii din Herța este o mare bucurie vizita Preafericitului Onufrie, care „are puterea de a vindeca cu privirea sa blândă”. Arhiepiscopul Longhin de Bănceni a comunicat că a înfiat până în momentul de față 415 copii, însă nu ar fi reușit să-i crească și să le ofere cele necesare celor mici fără susținerea și binecuvântarea Preafericitului Onufrie, Mitropolit al Kievului și Întregii Ucraine, care, aflându-se la Bănceni, s-a rugat și în limba română, alături de enoriașii sosiți din întreaga regiune Cernăuți, potrivit Radio Cernăuți.

De precizat că Înaltpreasfințitul Onufrie, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, a vizitat și în anii precedenți Bănceniul, dar și Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru copii „Speranța, credința și dragostea” din cadrul Orfelinatului de Copii din satul Molnița, aflat în grija Mănăstirii Bănceni.

Vom reveni cu un reportaj video.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Foto - Mihai Grosu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1062

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți