Social
Redactor: Elvira Chilaru
22 octombrie 2019

Nămolul poate fi util. Experții maghiari se ocupă de problema canalului Verke din Transcarpatia

Nămolul  poate fi util. Experții maghiari se ocupă de problema canalului Verke din Transcarpatia

Poluarea canalului Verke din raionul  Beregovo este una dintre cele mai mari probleme ale zonei. Canalul, care se scurge  din râul Borzhava, nu numai că asigură mai mult de 40 de hectare de teren arabil cu apă, dar este și singura arteră de apă  care traversează orașul Beregovo.

Din cauza poluării, inclusiv a apelor uzate, canalul este acum înfundat. Autoritățile locale încearcă să rezolve problema de ani buni, dar în zadar. Anul acesta, maghiarii au luat decizia de a se ocupa de  reabilitarea arterei de apă.

Experții companiei maghiare Kexport Cluster Nonprofit Ltd au început deja cercetările în Transcarpatia în primăvara anului 2019. Printre altele, ei  au câștigat subvenția finanțată de Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria.

Scopul lucrărilor constă în investigarea posibilităților de  utilizare a mâlului  stocat  pe fundul canalului în  agricultură. Sau pentru a crea un strat de recuperare pentru o gunoiște din  Transcarpatia.

Ungurii vor demonstra realizările în cadrul expoziției Karpat Expo-2019, care are  loc la Budapesta în perioada 21 - 22 octombrie. La expoziție participă peste 40 de participanți din Ucraina, cei mai mulți din regiunea Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 384

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți