Social
Redactor: Elvira Chilaru
31 ianuarie 2022

Noi reguli de intrare a străinilor pe teritoriul UE

Noi reguli de intrare a străinilor pe teritoriul UE
31 ianuarie 2022

Noi reguli de intrare a străinilor pe teritoriul UE

Uniunea Europeană a adoptat noi reguli pentru intrarea străinilor în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit serviciului de presă al Consiliului UE, de la 1 februarie 2022, permisul de intrare pentru călători va fi determinat de statutul sanitar individual, și nu de țara din care provin.

Se observă că principalul factor determinant al călătorului ar trebui să fie vaccinarea împotriva COVID-19, testarea sau recuperarea, confirmată printr-un certificat digital UE valabil. O abordare personală va simplifica foarte mult regulile actuale și va oferi călătorilor claritate și predictibilitate suplimentară.

Noile reguli se vor aplica circulației persoanelor în UE și călătoriilor cetățenilor în străinătate și înapoi.

Recomandarea pentru statele-membre ale Uniunii va intra în vigoare la 1 februarie 2022, în aceeași zi în care se modifică prevederea privind certificatele digitale COVID-19. Persoanele fără certificat pot fi obligate să susțină testul înainte de sosire sau nu mai târziu de 24 de ore după sosire.

Se menționează că Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) ar trebui să continue să publice o hartă a regiunilor statelor membre, care să indice riscul potențial de infecție (verde, portocaliu, roșu, purpuriu). Harta ar trebui să se bazeze pe rapoarte de cazuri noi, vaccinări și teste.

Potrivit acestei hărți, statele membre UE trebuie să ia măsuri pentru a călători către și dinspre zonele marcate cu roșu închis. În special, ar trebui să limiteze orice călătorie neobligatorie și să solicite persoanelor care sosesc din zone care nu au un certificat de vaccinare sau de recuperare să facă un test înainte de plecare și să le pună în carantină la sosire.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 250


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți